dimecres, 8 d’octubre del 2008

Exercici: La fotografia digital


Aquesta és una foto que anteriorment, abans de pujar-la al blog, ha estat modificada amb el programa GIMP, que es pot descarregar a diferents pàgines webs. La modificació s'ha tractat de reduïr el nombre de píxels i per tant aconseguir que la fotografia no ocupi tants Kb.
Seguidament, l'exercici proposat ha consistit en modificar la imatge amb el mateix programa, seguint els següents passos:

1. En el menú, a l'apartat filtres s'hi pot trobar un sub-apartat anomenat millora, i tot seguit clicant on hi diu difuminat amb màscara, he provocat una mena d'ombrejat en els propis colors de la imatge.

2. Tot seguit, en el mateix apartat de filtres, però aquesta vegada en el sub-apartat llums i ombres, he elegit on hi doi efectes de llum per tal de donar un focus de llum provinent de la part esquerra a dalt.

3. En tercer lloc, he volgut donar-li un toc artístic a la fotografia tot clicant en el menú filtres, i en el sub-apartat artístic. En aquest cas he elegit un estil de pintura a l'oli.

4. Finalment li he afegit un marc negre difuminat a la imatge, en el menú filtres, i en el sub-apartat decora, on hi posa marc difuminat.

5. He desat la imatge amb una mida de 399x315 i 12Kb, i aquest és el resultat: