dimecres, 7 de gener del 2009

Edició de vídeo

Aquesta activitat consistia en la creació d'un vídeo, des de la elaboració del guió i el plantejament fins a la edició final de la gravació del relat, tot dut a terme en un grup de cinc persones.
L'activitat s'inicià amb una pluja d'idees i el posterior guió: van haver diferents idees amb les quals vam arribar a la conclusió que la història tractaria de un grup d'amics en què hi ha una parella, i aquests estan parlan a l'entrada de la universitat. Tot seguit apareix una noia en què el noi de la parella ja s'hi havia fixat. La seva companya no en savia res, i la noia amb què ell s'havia fixat tampoc savia res de que ell tingués novia. El problema arriba quan el noi s'acomiada de la seva parella per anar amb l'altra noia que està al hall de la universitat, i mentre estan abraçats, entra la seva parella i els veu. D'aquesta manera la seva parella li planta una bofetada allà davant, i al veure l'altre noia que l'estava enganyant tot anant amb ella sense saber-ne res, fa exactament el mateix. De manera que el noi es queda sol amb la companyia d'una "farola".
Tota aquesta història es fa entendre a partir, no tan sols de les imatges enregistrades sinó de les bandes sonores que posen el toc d'humor al video, tot substituïnt un guió parlat.

Tot seguit vam passar a l'enregistrament de les imàtges a l'entrada de la universitat, amb una càmera de video, on hi van participar la Mireia Subirats (noia de la parella), la Sara Blanch (amiga del noi), en Marc González (càmera), la Meriel Casadevall (amiga de la parella) i en Guillem Batllori (noi de la parella).

En acabar l'enregistrament vam procedir a l'elecció de les bandes sonores tot usant un programa anomenat "DVDVideoSoft" que converteix els vídeos de youtube en arxius mp3, de manera que vam buscar els vídeos d'una serie de cançons i en vam extreure aquestes.

I finalment, vam passar a l'edició de vídeo, en què vam ajuntar les preses d'imatge bones amb les cançons seleccionades i vam col·locar un fragment en el interval de temps de vídeo adient. També vam afegir-hi animacions com la repetició d'accions i la inclusió de onomatopeies simulant el só de l'acció. Tota l'edició es va dur a terme a través del software "MovieMaker" a banda de les onomatopeies que primerament van ser creades amb el "Paint".

Tot seguit us mostró el resultat d'aquesta activitat que està penjada al Youtube per tal que tothom hi tingui accés, i per tal que pugui ser reproduida en aquest mateix blog.